Organic Care Products

Kollagén

Kollagén nagyon alacsony tápértékű, száraz állapotában 98% fehérjét tartalmazó, könnyen felszívódó gyógyhatású természetes anyag.
Fogyasztása energiaveszteséget okoz, mert emésztése több energiát használ el, mint amennyi felszabadítható belőle. Számos fogyókúrás készítmény alap összetevője. Éhségérzet csökkentő.

Magas fehérjetartalmánál fogva a csontok és porcokkalcium tartalmának pótlására kíválóan alkalmas.
Rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkentheti vagy megszüntetheti az ízületi fájdalmakat.
Haj és körömerősítő, bőrregeneráló hatású, javítja a bőr struktúráját.

Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők számára nélkülözhetetlen. Porcok károsodásának javítására, ízületi gyulladások csökkentésére, ízületi panaszok esetén jelentkező fájdalom kezelésére javasolható. Osteoarthritis és osteoporosis kezelések kiegészítéseként ajánlott. A fogyasztható mennyiség nincs maximalizálva, mellékhatása nem ismert.

• Mi a kollagén?

Egy fehérje molekula, ami felépítésében felelős a kötőszövetek rugalmasságáért.

• Mi történik a szervezetünkben az emésztés során a kollagénnel?

Mint minden fehérje (pl. húsok) ez is aminosavakra bomlik, így szívódik fel a keringési rendszerünkbe. A megfelelő testi sejtek ebből az aminosav készletből tudják a testi kollagén visszaépíteni, hasznosítani, amely folyamatban a c-vitamin katalizátorként vesz részt.

• Miért okoz telítettség érzetet a kollagén?

A kollagén molekula sok vizet képes megkötni, ezáltal duzzad, kitölti az emésztőrendszert, ezért nem vagyunk hosszú ideig éhesek, ha kollagént fogyasztunk. Emésztése ráadásul több energiát igényel, mint amennyit lead, így fogyásunkat ebben a formában is segíti.

• Miért segít az ízületek állapotának javításában a kollagén?

Ízületeink rugalmasságáért a kollagén a felelős, sőt az ízületek közötti kenőanyagban is ez a fehérje található.

• A bőr esetében miért előnyös a kollagén fogyasztása?

30-35 éves korunk után megkezdődik szervezetünkben a kollagén készletünk leépülése! 60 éves korunkra a testkollagén 60 %-át veszítjük el, ezért lesz ráncos a bőr, jelentkeznek az ízületi problémák.

• Hogy kell fogyasztani a kollagént?

A javasolt mennyiség napi 0,5 g/testsúly kilogramm, de ezt a mennyiséget lassan építsük fel, emésztőrendszerünket hozzá kell szoktatni. Érdemes a reggeli órákban fogyasztani nagyobb mennyiségben. Sokak beszámolója, hogyha esti órákban is fogyasztanak belőle, akkor reggel szemmel láthatóan simábbak a vonásaik, teltebb az arcbőr! 8-10-szeres mennyiségű vízzel keverjük, és gyorsan fogyasszuk el, mert hamar zselésedik! „Töményebb” ízesítéssel, például gyümölcslével keverve (fogyni szándékozóknak a gyümölcslé a cukortartalom miatt nem ajánlott) zselé, gumicukor készíthető belőle!

• Miért nem jó a normál „konyhai” zselatin?

Az élelmiszer üzletekben kapható zselatin bloom száma jelzi (260-280), hogy molekula szerkezete szerint hosszabb fehérje molekulákból épül fel, így emésztése nehezebb, jelentős része emésztetlenül kiürül, sokaknak gyomorégést okoz.

• Milyen tapasztalatok vannak a kollagén fogyasztásával kapcsolatban?

Szenzációsak! Jelentős javulások az ízületek állapotában (hetek után), a ráncok eltűnése, a bőr selymesebbé válása, az erek rugalmassága miatt jobb testállapot, az általános testérzet pozitív változása.

Forrás: Lecitinshop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük